Tekrarlayan Kâbuslar Ve Başa Çıkma Yolları

Tekrarlayan Kâbuslar Ve Başa Çıkma Yolları

Bu yazımızda Tekrarlayan Kâbuslar Ve Başa Çıkma Yolları konusunu irdeleyeceğiz. Özellikle çocukluk dönemlerinde ortaya çıkmaya başlayan geçmeyen kâbuslar yetişkinlik dönemlerinde de pek çok kişi için tedirginlik verici hale gelmektedir. Kâbuslarınız ile başa çıkmak biraz zaman alsa da kısa süre içerisinde kurtulmanız da mümkündür. Sizlerde tekrarlayan kâbuslar ve başa çıkma yöntemleri ile kâbus sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Peki, tekrarlayan kâbuslar için ne yapılmalıdır?

Tekrarlayan Kâbuslar Ve Başa Çıkma Yolları

Rüyalarınızı Not Edin

Çoğu zaman tekrar eden kâbuslar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Uyandığınızda kalbinizin çok hızlı bir şekilde attığını fark ederek gözlerini yeniden kapatıp uyumaya dahi korkabilirsiniz. Uykuya dalıp yeniden uyandığınızda rüyalarınızı detaylı olarak hatırlamayabilirsiniz. Oysa rüyalarınızdaki detayların sorunların çözümünde oldukça etkisi olabilmektedir. Kâbus sorunlarınızın üzerine gitmek için sizi hangi olayların tedirgin ettiğini bilmekte fayda vardır. Bu nedenle gördüğünüz kâbusları uyandığınız ilk anda not etmeniz gerekmektedir. Bunu yapabilmek için yatağınızın yanına bir kalem ve kâğıt koyarak rüyalarınızı uyandığınız ilk anda not etmelisiniz.

Tekrarlayan Kâbuslar Ve Başa Çıkma Yolları

Yemek Yeme Şeklinizi Değiştirin

Gece yatmadan önce yemek yemeyi seven biri iseniz yediğiniz yemeklerin sizi rahatsız etmesi sonucu gece olası kabus görme sıklığınız da buna orantılı artabilmektedir. Bu nedenle yatmadan en az 2-3 saat önce yemek yemeyi bırakmış olmanız gece daha rahat uyumanızı sağlayacaktır.

Tekrarlayan Kâbuslar Ve Başa Çıkma Yolları

Olumlu Düşünceler İle Uyuyun

Gece uyuyacağınız zaman aklınıza olumsuz bir şeyler getirmeniz huzursuz uyumanıza neden olacaktır. Bu nedenle gece uyumadan önce olumlu şeyler düşünmeye özen göstermeniz germemektedir. Pozitif düşünceler ile uyuyan kişilerin çok daha rahat bir uyku süreci geçirdiği bilinmektedir. Aynı zamanda uyuyacağınız ortamların da ışık alır olması, ferah olması çok daha rahat bir uyku için gereklidir.

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın